Share this...
Blog

Vegetarisch zijn in Frankrijk

  • Blog Terug naar lijst
  • Vorige post
  • Volgend bericht
Vegetarisch zijn in Frankrijk

Een van de Franse kenmerken is dat het eten in elke straat en om elk hoekje aangeboden wordt. een heerlijk vers croissantje met een koffie erbij is de perfecte combinatie om jou Franse schooldag te starten. Omringd door de prachtige oude straatjes van het historische centrum van Montpellier en de heerlijke geuren van de lokale patisserie of boulangerie ben je helemaal klaar voor jou Franse avontuur, na schooltijd een heerlijke crepe of een vers belegd brood, hmmm. Het water loopt je in de mond. Als je net als ik vegetarisch of vegan bent of een allergie hebt, en je maakt je zorgen of je hier wel de juiste voeding kunt vinden en de producten die bij jou passen, niet doen! Dat komt goed.

Tijdens jou Franse taalschool in het prachtige Montpellier kan ik je verzekeren dat er veel meer mogelijk is dan jij denkt. Ik woon mijn hele leven al in Amsterdam en weet dan ook precies waar ik mijn favoriete producten kon vinden, Amsterdam is natuurlijk veel groter dan Montpellier dus ik was wel een beetje nerveus dat ik hier niet alles kon vinden. Amsterdam heeft heel veel opties en ik ken alle producten, ik weet wat ik wel en niet kan en mag eten en ik weet waar de beste ingrediënten (voor mij) te koop zijn. Ik was bang dat ik hier in Montpellier voedingstoffen zou missen en wist niet of ze hier wel zo bezig zijn met vegetariërs en vegans en of ze wel vleesvervangers hebben. ook ben ik lactose intolerant dus moet ik goed op mijn eten letten en alle ingrediënten eerst goed nakijken. Maar met dank aan google ben ik erachter gekomen dat Montpellier een overvloed aan vegetarische en vegan producten heeft.

Zelf koop ik mijn groenten en fruit graag in een biologische winkel. Dus daar was ik ook weer een beetje bezorg over, ik wist wel dat hier in Montpellier supermarkten zouden hebben met biologische producten maar dat ze ook allerlei biologische winkels hadden wist ik niet! De bio winkels zijn te vinden in het centrum van Montpellier maar ook gewoon in de straat van de Franse taalschool EasyFrench. Het is een van mijn favoriete bio winkels hier en het heet Naturalia, dat is maar 3 minuutjes lopen vanaf de taalschool, je kunt hier echt alles kopen en de mensen die er werken zijn heel aardig. Ook is er aan de andere kant van de weg van EasyFrench een andere biologische winkel, laviesaine. Die winkel moet je ook zeker even bezoeken!

Als je avond lekker uiteten wil gaan met je vrienden die je tijdens jou taalstudie frans hebt ontmoet, heb jij ook gewoon de mogelijkheid om wat lekkers te eten, in Montpellier zijn namelijk genoeg opties voor een heerlijk en betaalbaar diner voor vegetariërs en vegans. Als je een allergie hebt kan je natuurlijk altijd de serveerders vragen voor advies, want de franse bevolking is erg vriendelijk. Ook kan je altijd even op google zoeken naar leuke vegan restaurantjes, ik heb dat ook gedaan en eerst natuurlijk even de recensies gelezen, het zag er goed uit! Ik heb zelf een paar favoriete restaurantjes waar ik graag eet of gewoon even lekker een drankje ga drinken. Amazon coffee shop & co is mijn favoriete lunch tentje, zij hebben heel veel vegetarische en vegan gerechten! Ook bij Jardino hebben ze veel vega en vegan opties, ook hebben ze daar glutenvrije gerechten zoals broodjes met avocado en zalm of een lekkere yoghurt bowl met vers fruit.

Maarja als je een lange tijd op je zelf woont in Montpellier ga je vanzelf merken dat je niet elke dag uiteten kunt gaan jammer genoeg, nou heb ik al verteld waar je lekker uiteten kunt gaan maar er zijn ook gewoon supermarkten met veel vegetarische opties. Er zijn ook een paar supermarkten die je waarschijnlijk wel bekend in de oren zou zijn, zoals de spar en de carrefour. Hier kun je al je dagelijkste boodschappen doen. Ook hebben ze hier genoeg vegetarische opwarmmaaltijden, kant en klare gerechten of stoofmaaltijden, mocht je niet zo’n keukenprinses zijn of gewoon even geen zin hebt om te koken.

Dus al met al is het helemaal niet zo moeilijk om een aangepaste maaltijd te vinden het prachtige Montpellier, Frankrijk is een heel cultureel land en ook met eten heb je alle keus! Geniet van heerlijk vers fruit en groente! En ga naar de leukste diverse eettentjes en geniet van de heerlijke Franse lekkernijtjes Ik heb tijdens mijn Franse taalcursus heerlijk gegeten als een vegetariër. Bon Appétit!